Zalm met lentegroenten, citroen en creme fraiche

2014-04-15

Dit is een typisch geval van de lente op je bord! En een typisch geval van vers uit de diepvries is ook lekker vers. Want de asperges en de doppers komen gewoon uit een doosje. Lekker makkelijk voor als je druk bent. Of lui.

Smelt boter of olie in een koekenpan en laat hierin de tuinerwtjes en de groene asperges ontdooien, of als je wel echt verse gebruikt, gaar worden. Wanneer de groenten klaar zijn, haal je de pan van het vuur en meng je er een paar (rauwe) radijsjes in plakjes, het sap van een halve citroen, een flinke eetlepel creme fraiche en verse bieslook doorheen. Maak af met peper en zout naar smaak. Ondertussen bak je zalmfilet op de huid. Eerst op hoog vuur op de huidkant, zodat deze knapperig wordt. Daarna nog even zachtjes op de andere kant. Leg een bergje groenten op een bord en leg daar de zalmfilet op.

 

Reacties