Asperges met zalm en een eitje

2013-04-22

Oeh, nog 1 dagje en de detox is voorbij! Het ging allemaal prima, maar zo langzamerhand ben ik die rijstwafels en salades een beetje zat. Iets anders dan groenten, vis en geitenkaas is ook wel weer eens lekker. Vandaag hadden ze in het bedrijfsrestaurant een heel uitnodigend rustiek bruin broodje met osseworst en Amsterdamse uien. Op dat soort dingen verheug ik me meer dan op chocola en chips.  Maar goed, nog even volhouden dus. Zo op de valreep kreeg ik nog een ideetje van een mede-detoxer bij de BBB Healthclub: asperges met zalm. Het is er immers het seizoen voor! Dit is dus een voorbeeld van een gerecht dat absoluut niet voelt alsof je jezelf iets ontzegt.

Schil de asperges (+/- 300 gram pp) en snijd het houterige kontje (mooi he) eraf. Doe de asperges, de schillen en de kontjes in een ruime pan water met zout en laat 5 minuten koken. Draai daarna het vuur laag en laat nog 10 minuten garen. Kook ondertussen 1 of 2 eitjes per persoon, hard of zacht, wat je wilt. Bak 2 moten zalm eerst kort en krachtig op de huid, draai daarna om en laat zachtjes garen. Leg de zalm op een bedje van veldsla, de asperges en de eitjes ernaast. Bestrooien met zout en peper. Je zou er zelfs mayonaise bij kunnen maken, maar daar was ik helaas te lui voor.

Reacties