Bananenpannenkoek

2014-01-03

Goedemorgen! Dit is misschien wel de reden dat ik voortaan een half uur eerder op ga staan om thuis behoorlijk te ontbijten, in plaats van drie keer te snoozen en een boterham mee te nemen in de auto of de trein.

Laatst hadden we bijna niets in huis om mee te ontbijten, behalve bananen en eieren. Het was weekend, dus ik had de tijd om te googelen wat je hiermee kon doen. Niet veel later had ik een hele waslijst met allemaal hetzelfde onderwerp: ‘healthy banana pancakes’. Met maar 2 ingredienten: banaan en ei. Kijk nou toch eens. Hoewel ik niet zo’n pannenkoekfan ben (mijn moeder bakte vroeger de lekkerste van de hele school, maar ik moest er als enige niet veel van hebben), zijn deze perfect om de dag mee te beginnen. Je hebt zo je fruit en je proteinen binnen, ze eten lekker weg en zijn goed vullend zonder zwaar te zijn. Je kunt er kleine, dikke American pancakes van maken, maar ik heb er een  Hollands wagenwiel van gemaakt. Met speculaaskruiden en rozijntjes erin. Maar je kunt er natuurlijk van alles op doen: maple syrup, honing, pindakaas, nog meer fruit, Nutella… Net echt!

Maken is een eitje (ok, en een banaan dan): meng met een staafmixer 1 a 2 bananen met 2 eieren, of prak de banaan fijn met een vork en meng dit met de geklutste eitjes. Doe er de koekkruiden en de rozijntjes bij en bak er in een koekenpan in olie of boter een pannenkoek van. Let er bij het omkeren op dat de structuur iets zachter en smeuiger is dan van een normale pannenkoek. Het is handig om hierbij een pannendeksel te gebruiken.

 

Reacties