Bieten en tuinboontjes met spek

2013-01-020

Dit is gewoon een receptje uit de Allerhande. Vaak werkt het goed om ergens een lekker groenterecept vandaan te plukken en er dan een stukje vlees of vis bij te halen. Op de foto ziet het er uit als een rozerode brij. Dat krijg je met bieten al snel. Het smaakt er niet minder om, maar als een leuk plaatje wilt presenteren raad ik je aan om de bietjes en de tuinbonen pas te mengen als ze op je bord liggen…

Snijd ongeveer 4 gekookte bieten in stevige blokjes. Ontdooi tuinbonen uit de diepvries en dop ze. De buitenste schil is wat stug en als je dat weghaalt piept zo de mooie felgroene kleur van de boon tevoorschijn. Verwarm bieten en tuinbonen in aparte pannen. Ondertussen bak je een paar plakjes ontbijtspek krokant. Doe de bieten en tuinbonen in 2 lagen in een schaal en verkruimel het krokante spek eroverheen. Lekker met een stukje kipfilet dat je gevuld hebt met roomkaas met kruiden.

Reacties