Bruine bonensoep

2013-04-25

 

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om dit soepje op de site te zetten. Het zag er een beetje schimmig uit, zo in de kom. Tot ik een hap nam. Wat was het lekker! Mijn vriend heeft het gemaakt, en dat terwijl hij niet eens van soep houdt. Althans, niet als avondeten, want dat vindt hij niks voor een man. Hij heeft er dan ook twee worstjes in plakken doorheen gedaan, zodat er tenminste een beetje vlees in zit. In het recept laat ik dit achterwege, zodat je de soep ook als vegetarier of als detoxer kunt eten.

Voor een flinke pan soep voor 2 personen fruit je in een grote pan een uitje in olijfolie. Doe daar een bakje cherrytomaatjes bij die je even mee bakt. Doe daar vervolgens een groot blik bruine bonen bij (eerst even afspoelen) en een lenteuitje. Voeg vervolgens een halve liter groentebouillon toe en pureer het geheel voorzichtig met een staafmixer tot een gladde soep ontstaat. Zet weer op het vuur en voeg een blikje mais toe. Goed doorroeren en eventueel op smaak brengen met peper en  zout. Voor het opdienen kun je er wat geraspte geitenkaas overheen strooien, dat smelt zo lekker. Afmaken met wat fijngehakte koriander.

Reacties