Chili-drumsticks

2013-06-16

Alle dagen verantwoorde groenten van Ottolenghi is ook saai, we zijn immers geen konijnen. Ik niet althans. Soms heb je gewoon zin om te kluiven. Bij het woord ‘kluiven’ denk ik altijd aan de zin: ‘Grootmama, mogen we kluiven?’ Dit pleegt mijn vader te zeggen als er kippenpootjes of karbonaadjes op het menu staan. Voor deze gelegenheid zocht ik de zin even op (want die heeft mijn vader niet zelf bedacht) en het bleek de titel van een boek te zijn, geschreven door jonkvrouw Agnies Pauw van Wieldrecht. In dit boek haalt zij herinneringen op aan haar kinderjaren in een adellijke familie. Of zij van grootmama mochten kluiven, weet ik nog niet, want ik moet het boek nog lezen. Wat ik wel weet, is dat je je vingers op eet bij deze chili-kippenpoten. Niet zo chic, wel lekker.

Maak een marinade van 3 eetlepels chilisaus, een teentje knoflook, het sap van een halve citroen, een snuf kerrie- en gemberpoeder en een eetlepel olie en smeer hier de kippenpoten goed mee in. Leg de kippenpoten op een bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 C, tot het vel knapperig en goudbruin en het vlees gaar is. Lekker met een frisse groene salade met mais en een appeltje.

Reacties