Citroenkip uit de oven

2013-11-18

Het is best lastig om je eten op een aantrekkelijke manier te fotograferen. Ook al lukt dat meestal best aardig met een Iphone en de Hipstamatic app, zonder natuurlijk licht wordt het al snel minder mooi. Soms komt het voor dat ik iets heel lekkers gemaakt heb, maar het gewoon niet tasty op de foto krijg. Tja, en dan zet ik het toch niet op de site. Net zoals je alleen maar de leuke foto’s van jezelf op Facebook zet. Zo oppervlakkig ben ik dan ook wel weer.

Maar dan Martha Stewart. De all American domestic godess heeft duidelijk minder talent voor fotografie (of niet de juiste app ontdekt) en deinst er niet voor terug om de meest gore foto’s van haar eten te tweeten. Het zal heus wel lekker zijn wat ze maakt, maar het ziet er uit alsof het hondevoer is. Dat de hond al een keer gegeten heeft. Zoek maar op, niets aan gelogen. Het levert haar hilarisch commentaar op van haar volgers en een aanbod van Nokia, die haar een telefoon aanbiedt waarmee ze wel mooie foto’s kan maken.

Deze kip kon er wat mij betreft mee door. En anders is er altijd de schrale troost dat het er beter uitziet dan de plaatjes van Martha.

Neem per persoon een flinke biologische kippenpoot. Maak het vel een beetje los en stop daaronder een plakje citroen, een paar plakjes knoflook en een wat takjes tijm. Snijd een zoete aardappel in stukken en leg deze bij de kip. Doe daar ook tenen knoflook, plakken citroen en takjes tijm tussen. Bestrooi met peper en zout, giet er olijfolie overheen en hop, de voorverwarmde oven in op 200 C. Het duurt ongveer een half uurtje tot de kip gaar en de zoete aarappel zacht zijn. Lekker met haricots verts en gebakken champignons erbij.

 

Reacties