Curry met linzen en pompoen

2013-04-18JPG

Ook al ben ik absoluut geen fan van koken uit pakjes,  er zijn van die dingen, die koop je eigenlijk alleen kant en klaar. Currypasta bijvoorbeeld. En daar is een reden voor. Laatst heb ik namelijk deze linzencurry gamaakt zonder currypasta uit een potje en ik moet eerlijk zeggen: het potje is toch echt lekkerder. Nu heb ik ook maar wat aangeklooid, dus misschien ligt het daar wel aan. Als er iemand is die weet hoe je zelf een lekkere currypasta maakt hoor ik het graag.

Snijd een uitje en twee tenen knoflook fijn en fruit deze zachtjes in wok. Voeg een lepeltje mosterdzaad toe. Snijd een rode chilipeper en doe die erbij. Vervolgens flink wat kerrie- en paprika poeder en een beetje zout. Laat het geheel even pruttelen, tot het een beetje dik geworden is. Doe er dan blokjes pompoen, groene paprika en linzen bij en warm goed door. Serveer met wat fijngehakte munt en peterselie en een dot geitenyoghurt.

Reacties