Falafel met lepelsalade

2013-02-10

Gisteren heb ik eindelijk bij de Couscousclub gegeten. Eindelijk, omdat ik er minstens 100 keer langs gelopen ben en me net zo vaak heb afgevraagd of het iets zou zijn. Nou, het heeft me niet teleurgesteld! Het is een charmant, Frans aandoend tentje, waar ze 3 gerechten serveren: Couscous met gestoomde groenten, couscous met gestoomde groenten en merguez en couscous met gestoomde groenten, merguez en lamsvlees. Meer keus is niet nodig, want hier kom je voor! Eerlijk en gezond. Dat hadden Judith en ik wel nodig na een dagje rondhangen in Spa Zuiver. Wat ons er overigens niet van weerhouden heeft om hun tarte tatin en amandeltaart te proeven.

Vandaag blijf ik een beetje in Marokkaanse sferen met falafel en lepelsalade. Toen Jochem en ik vorig jaar in Marokko waren, kregen we vaak variaties op een fris hapje van fijngesneden rauwkost als voorgerecht. Ik erachter gekomen dat het ‘lepelsalade’ heet, omdat je het door alle kleine stukjes met een lepel kunt eten.

Snijd een rode ui, een paar tomaten, een groene paprika, een halve komkommer, een flinke hand zwarte olijven en een stuk feta in heel kleine stukjes. Snijd ook wat verse munt en koriander fijn. Meng alles in een grote schaal en doe er olijfolie, het sap van een halve citroen en zout en peper doorheen. Laat alle smaken even intrekken. Bak ondertussen de falafel (gewoon uit de super, de halal is het lekkerst) in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg wat blaadjes little gem op de borden en daarop doe  je een bergje lepelsalade. Leg de falafel op de salade. Lekker met een sausje van Griekse yoghurt met verse munt en knoflook.

 

Reacties