Fattoush

2013-07-02

Vorige week ging ik met een collega naar de opnames van NewsRoom in café Dauphine in Amsterdam. Het was een leuke, onderhoudende avond, waarop we van alles te weten zijn gekomen over de betrouwbaarheid van banken, Olvarit en Japanse auto’s en tevens zijn bijgepraat over de kosten van 8 minuten  kleding showen tijdens de Amsterdam Fashion Week (15.000 euro), ten opzichte van een coutureshowtje in, pakweg, Parijs (800.000 euro).

Je begrijpt dat we na deze vulling voor de geest toe waren aan wat vulling voor de maag. Ik ging voor de fattoush, een van oorsprong Libanese salade, waar vaak ook brood in zit.  Deze salade was zo lekker, dat hij een plekje hier verdient. En volgens mij is hij ook heel makkelijk te maken. Ik gok zo:

Snijd een courgette en een aubergine in kleine blokjes en bak deze, samen met een teentje knoflook in de olijfolie. Flink veel olie toevoegen, want anders wordt het droog en dat wil je niet. Ondertussen snijd je wat Roma tomaatjes door de helft en ontdoe je een granaatappel van haar pitten. Hak flink wat verse kruiden, zoals munt, platte peterselie, basilicum en koriander fijn. Meng dit met rucola sla en schep de nog warme courgette en aubergine er bovenop. Maak af met een beetje olijfolie en balsamicoazijn.

Reacties