Gekke curry
Als je alle ingredienten van deze curry ziet, is het eigenlijk maar een zooitje ongeregeld. Maar ze blijken prima bij elkaar te passen. Dit hapje kun je makkelijk van te voren klaar maken en later opwarmen. Ideaal voor na het sporten.
Snijd een pastinaak (daar hebben we hem weer) in blokjes, doe in een ovenschaal en giet er wat olijfolie overheen. Een half uurtje op 200C in de oven zetten. Ondertussen een uitje snijden en fruiten in een wokpan. Als de ui zacht geworden is, doe je er een half potje milde Indiase curry bij en wat water. Vervolgens een in blokjes gesneden aubergine en 2 tomaten. Bak dit een beetje aan en doe er dan weer wat water bij om het te laten sudderen. Als de pastinaak zacht is, kieper je deze erbij. Voeg 100 ml kokosmelk toe en laat weer sudderen. Als het allemaal wat dikker is geworden dien je het op met verse munt, granaatappelpitjes en voor de liefhebbers een beetje feta.
Granaatappelpitjes krijg je het gemakkelijkst uit de granaatappel door deze door midden te snijden, een helft in je handpalm te houden met de pitjeskant naar beneden en er vervolgens hard op te rammen met een pollepel. De pitjes vallen zo in je hand!