Gevulde portobello’s met pesto en pijnboompitten

2013-03-03

Vandaag een recept met gevulde portobello’s.  Tijdens het maken ervan bedacht ik mij dat ik het nog nooit had gegeten, laat staan gemaakt. En dat terwijl het nauwelijk tijd kost en supersimpel is.

Neem 4 portobello’s, verwijder voorzichtig de stelen en snijdt deze fijn. Hol de paddestoelen verder een beetje uit met een theelepeltje en verzamel het ‘vruchtvlees’ in een kom. Snipper een sjalotje, meng dat met het vruchtvlees en bak het zachtjes aan in een koekepan met olijfolie. Ondertussen rooster je een handvol pijnboom pitten en rasp je lekker wat kaas. Doe het sjalotjes-paddestoelmengsel terug in de kom, roer er twee theelepels groene pesto doorheen en meng dit met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Vul de portobello’s hiermee en zet in een ingevette ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C.  Lekker met een rucolasalade met blauwe kaas, peer en balsamicodressing.

Vanaf vanavond zit ik voor mijn  werk 2 dagen met een paar collega’s in het Van der Valk hotel in Middelburg. Ik ga proberen om zoveel mogelijk ‘lekkerzonder’ te eten.  Dus geen friet bij mijn schnitzel met appelmoes. Maar die kers, die mag natuurlijk niet ontbreken! To be continued…

Reacties