Griekse salade met gehaktballetjes

2013-01-09

Eigenlijk is dit altijd lekker. Feta, olijven… wat kan dit anders zijn dan een Griekse salade? Een simpel klusje om te maken, alleen de gehaktballetjes zelf draaien kost wat meer tijd.  Geen crisis in de keuken in elk geval.

De salade is een combinatie van 2 kropjes little gem, een komkommer, in reepjes gesneden gegrillde paprika, zwarte olijven en feta kaas. Voor de gehaktballetjes heb ik eerste een uitje gefruit in een koekepan, komijnzaadjes en paprika erbij en even verwarmen tot de geur vrijkomt. Dit mengseltje even laten afkoelen in een kom en vervolgens mengen met rundergehakt en een geklutst ei. Draai met natte handen ongeveer 20 balletjes en bak deze goudbruin. Van Griekse yoghurt, het sap van een halve citroen en wat fijngehakte verse muntblaadjes een gladde dressing roeren. Doe de salade in een grote schaal, leg de gehaktballetjes bovenop en besprenkel met de dressing.

 

Reacties