Italiaans linzenpotje met worst

2013-01-08

Vroeger vond ik linzen wat voor geitenwollensokkentypes. Ook de plaatjes in kookboeken van linzen met worstjes vond ik er eerlijk gezegd nooit zo aantrekkelijk uitzien. Maar nu ben ik om! Dit is echt een voedzaam en winters hapje voor na het sporten. Lekker met je bord op de bank voor de televisie uitpuffen. De bleekselderij zorgt voor een knapperig accent. Toch ben ook ik er niet in geslaagd om een aantrekkelijk plaatje van dit gerecht te maken. Ach ja. Het smaakt goed.

Bak in een koekepan gerookte spekreepjes in hun eigen vet. Doe daar een gesnipperd uitje bij en in reepjes gesneden bleekselderij. Vervolgens een blik tomatenstukjes toevoegen, een blikje gewone linzen en Italiaanse kruiden naar smaak. Even lekker laten pruttelen. Bak ondertussen de worstjes bruin en gaar. Schep alles in een diep bord. Meer is het niet!

Reacties