Kabeljauwschotel met tonijnsaus

2013-04-02

Vandaag maken we een detox gerecht van BBB. Dacht ik dat ik vandaag al moest beginnen met detoxen, lees ik net dat het donderdag pas begint! Had ik net zo goed dikke hamburgers kunnen eten vandaag! Nee hoor, ik ben heel braaf gebleven en zelfs nog na het werk naar de natuurwinkel gegaan voor geiten creme fraiche. Dat hadden ze niet, dus het werd iets met soja. ‘Net als creme fraiche’ stond er op de verpakking, maar dan in het Duits. Nu vind ik dat nooit zo’n aanbeveling. Ik bedoel: dat is net zoiets als van je oma geen Barbie maar een Steffi krijgen, omdat dat zogenaamd hetzelfde is. Toch was de soja fantasie (ook zo’n woord: als iets cacao-fantasie heeft, weet je zeker dat er geen chocola in zit) best te doen, zeker in dit recept.  De tonijnsaus is echt heel lekker, ik moest aan vitello tonnato denken.

Neem een blikje tonijn, een blikje ansjovis, een theelepel kappertjes, een bekertje geiten creme fraiche (of soja dus), een teen knoflook, wat verse peper en een theelepel Italiaanse kruiden, doe dit in een kom en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Snijd 2 vleestomaten in dikke plakken. Leg de helft op een ingevette ovenschaal. Leg daarop een flink stuk kabeljauwfilet, daarop de rest van de tomaat en giet de tonijnsaus er overheen. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 C. Wij aten er roergebakken spinazie bij.

Reacties