Kip met erwtjes

2013-02-11

Aangezien het de tweede keer in drie maanden is dat we dit hapje maken, kun je gerust spreken van een klassieker. We hebben namelijk, sinds we geen aardappelen enzo eten, bijna elke dag wat anders gemaakt. De ene keer pakt dat wat gunstiger uit dan de andere. Dus als iets dat we al eerder hebben gegeten, het tot deze blog schopt, is dat een goed teken.

Snijd 2 biologische kipfilets in blokjes en bak deze in boter of olijfolie. Doe er halverwege wat verse rozemarijn bij en een halve citroen in partjes. Ondertussen bak je in een andere pan wat magere spekreepjes in hun eigen vet. Als ze lekker knapperig zijn laat je ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. In dezelfde pan strooi je diepvrieserwtjes en diepvriespeultjes. Roerbak ze tot ze gaar zijn, doe dan de spekjes erbij en verwarm nog even. Verdeel wat botersla over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie en wat citroensap. Schep daar de groentjes en spekjes op en de kip ernaast. Bestrooi met peper.

 

Reacties