Knolgroenten en zoete aardappel uit de oven

2013-04-21

Nog een paar dagen en de detox zit er weer op. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet opvallend veel energieker voel. Maar Jochem vindt me nogal druk de laatste tijd, dus misschien heb ik zelf niet zo goed door wat het effect is. Wat ik wel merk, is dat ik deze hele periode niets echt gemist heb en minder cravings heb dan normaal. Cold turkey afkicken van de dagelijkse cappuccino’s is geen enkel probleem en ik heb ook nog geen visioenen van kroketten en appeltaart gehad. Het lastigst vind ik de momenten dat eten niet een manier is om je honger te stillen, maar een sociale bezigheid.  Gisteren kwamen mijn ouders langs met allemaal lekkere broodjes en beleg, waarvan ik niet mocht eten. Dan voel ik me best een beetje lullig. En het is echt minder feestelijk als je op de verjaardagsborrel van een vriendinnetje aan de spa rood zit en steeds het bittergarnituur moet afslaan. Ik zal het maar meteen toegeven: ik heb een gefrituurde garnaal gepakt.  Maar het is wel detox-proof, want het is vis, toch? Ik denk niet dat de detox-coach daar in trapt…

Voor een lekker gerecht dat wel echt detox-proof is, neem je een grote bataat (zoete aardappel), een winterpeen, knolselderij, pastinaak of welke knolgroente je  maar lekker vindt. Snijdt de groenten in grove stukken en leg in een ovenschaal. Doe er ook een paar tenen ongepelde knoflook tussen. Giet er olijfolie overheen,  peper en zout en tot slot een paar takjes tijm. Zet een goed half uur in de oven op 200 C. De groenten worden dan heerlijk zacht en zoet. Tot slot kun je er wat zachte geitenkaas overheen kruimelen. Lekker met een frisse salade erbij.

Reacties