Kruidige chocolade-notenbrokken

2015-01-09

Mijn favoriete moment van de week is zaterdagochtend, zo rond een uurtje of 11. Ik ben dan net thuis van het sporten en zit dan met een kopje koffie, een ontbijtje, een vers tijdschrift en een funky-soul-jazzmuziekje aan de eettafel lekker niks te doen. Het is tevens het enige moment van de week dat ik überhaupt aan de eettafel zit… In de JAN vond ik dit recept voor chocobrokken. Noten, extra pure chocola, allemaal dingen die goed voor je zijn toch? Maar maak er geen jokkebrokken van en probeer het bij een paar stukjes te houden. Je kunt er ook goed mee variëren denk ik. Met chips, bacon, marshmallows en popcorn in plaats van noten. Maar dan gaat het ‘het is toch goed voor je’-smoesje helemaal niet meer op.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg daarop zoveel ongezouten noten als je van plan bent te maken. Ik gebruikte macadamia’s, pecans, amandelen en pistachenoten. Ondertussen smelt je 200 gr. extra pure chocolade (78% of meer) au bain marie. Als de chocolade gesmolten is voeg je daar een mespuntje chilipoeder of cayennepeper, en wat fijngehakte verse rozemarijn aan toe. Vervolgens giet je de chocolade voorzichtig over de noten. Zet ongeveer een half uur in de ijskast om hard te worden. En voilà, je eigen chocoladereep!

Reacties