Lamskoteletten met pompoen en tuinerwtjes

2013-02-25

Sommige dingen halen het beste uit elkaar naar boven. Aardbeien en echte geslagen room. Noten en chocolade. Geitenkaas en honing. Tomaat en basilicum. Een biertje en een bitterbal. En: doperwtjes en verse munt. De laatste combineren we vandaag met pompoen en lamsvlees voor een Engelse klassieker met een moderne twist. By the way, Jochem heeft gekookt vandaag, dus dat het er zo lekker uit ziet is vooral aan hem te danken.

Fruit een uitje in olijfolie. Voeg daarna de tuinerwtjes en pompoenstukjes toe. Wij hebben deze gewoon uit de diepvries gehaald. Een verse pompoen snijden vind ik een nogal tijdrovend werkje, waar ik op de maandagavond geen zin in heb. Blijf omscheppen tot de groenten warm en ontdooid zijn. Verbrokkel een stuk feta, meng het er doorheen en laat een beetje smelten. Doe er ook een handje verse muntblaadjes bij, die je eventueel fijgesneden hebt.  Ondertussen grill je de lamskoteletjes op de grillpan. Serveer het lam met de groenten. Bestrooi tenslotte met peper en zout naar smaak.

Reacties