Lichte moussaka

2013-01-28a

Sommige dingen ga je gewoon een beetje missen als je geen aardappels meer eet. Van die ovenschotels met gehakt, aardappelschijfjes en een romige saus eroverheen…. Pure comfortfood. Daarom hier een lichte versie van een klassieker onder de ovenschotels: de moussaka.  Ik denk overigens dat geen enkele Griek dit nog moussaka zou willen noemen, waarschijnlijk vinden ze het een belediging, maar lekker is het wel.

Rul 200 gr rundergehakt in een pan zonder boter. Als dit bruin is doe je er een gesneden uitje, een rode paprika en een half rood pepertje bij. Bak even aan. Voeg een half blik linzen en een half pakje passata (tomatensaus) toe  en laat warm worden. Kruiden met zout en peper, kaneel en nootmuskaat. Onder tussen heb je een aubergine en 2 tomaten in plakken gesneden. Het is lekker om de aubergines eerst even te grillen op de grillpan. Doe het gehakt/linzen/tomatensausmengsel in een ovenschaal. Daarop leg je, dakpansgewijs, de plakjes tomaat en aubergine. Een saus maak je van een halve beker Griekse yoghurt, 2 eieren en flink wat Parmezaanse kaas. Alles in een kom doen en glad roeren. Deze saus schenk je over de groenten heen. Zet de schaal onder de grill tot de saus bubbelt en bruin begint te worden (ongeveer een kwartier).

 

Reacties