Linzen met gegrillde groenten

2013-02-18

Afgelopen vrijdagavond zat ik in Utrecht in de bus, op weg naar vrienden. Ik was alleen zo op aan het gaan in een spelletje Angry Birds in Rio, dat ik volledig mijn halte gemist heb. Toen ik daar een paar minuten later achter kwam (ik was echt heel erg bezig om een stel makaken  te bekogelen met boze vogels), ben ik maar snel uitgestapt. De halte bleek naast een exotische toko te liggen en ik besloot van de nood een deugd te maken. Ik hou erg winkeltjes met aparte produkten die je in de huis- tuin -en- keuken super niet tegenkomt. Zo vind ik op vakantie boodschappen doen zo’n beetje het leukste dat er is. Dus deze kans kon ik niet laten liggen. Aunt Jemima’s Super Moist Devil Food Cake! Zeewiersnacks! Kleine gedroogde visjes met ogen erin! Kokoshaarvet! Ik heb het allemaal kunnen weerstaan en ben weer op de bus gestapt met slechts een pakje gembersnoepjes en een zakje linzenkruiden (dal masala). Die linzenkruiden heb ik gebruikt in dit recept.

Snijd een aubergine en een courgette in lange plakken en grill deze in een grillpan (zonder olie). Halverwege keren. Leg apart en giet er wat olijfolie extra vierge en balsamicoazijn overheen en een flinke snuf peper en zout. Neem een blik linzen, spoel de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de linzen in een pan, voeg een blikje tomatenstukjes toe en de linzenkruiden. In de gewone supermarkt heb je overigens ook allerlei Indiase mengseltjes die je hiervoor kunt gebruiken. Laat even pruttelen. Voor een  sausje meng je een paar flinke scheppen Griekse yoghurt met fijngehakte verse peterselie, munt en koriander. Drapeer de gegrillde groentenplakjes op een bord en schep de linzen ertussen. Doe er wat blokjes feta en verse kruiden (koriander, peterselie, munt) overheen en serveer met een schep saus.

Reacties