Linzensalade met gorgonzola en tomaten

2013-05-05b

Soms maak ik het mezelf moeilijker dan het is. Om een beetje een beeld te geven van mijn zondagochtendritueel: ik nestel me met mijn ipad op de bank en struin het wereld wijde web af, op zoek naar lekkere, originele en gezonde recepten. Op een goede dag ben ik daar een paar uur zoet mee, want ja, je wordt wel eens afgeleid hier en daar. Maar met deze linzensalade van Ottolenghi dacht ik wel iets nieuws te pakken te hebben. Tot ik laatst zag dat ie ook gewoon in de Allerhande van deze maand stond. Daar had ik me wel wat tijd kunnen besparen…

Begin met de tomaten. Verwarm de oven op 130C. Snijd een stuk of 5 pomodori-tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Leg er takjes tijm tussen en besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn. Laat ongeveer 1 1/2 uur ‘drogen’ in de oven. Snijd een rode ui in flinterdunne ringen, doe in een kom en giet er wat rode wijnazijn overheen. Bestrooi met peper en zeezout  en laat even  staan, zodat de ui zacht wordt. Warm linzen uit blik kort op en meng daarna met de ui, peterselie en een scheutje goede olijfolie, zodat alle smaken lekker mengen. Schep daarna een stuk milde gorgonzola en de tomaatjes erdoorheen.  Bestrooi tot slot met wat verse bieslook.

Reacties