Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

2015-01-06

Laatst vroeg een collega mij of ik alle recepten op mijn blog zelf bedacht had. Helaas was het antwoord ‘nee’.  Ik verzamel overal recepten die ik her en der wat aanpas en Lekkerzonder-proof maak. Ook dit recept heb ik niet zelf verzonnen. Sterker nog, het komt uit de nieuwste Allerhande. Daarom zou het een beetje gek zijn om het hier nog eens op te schrijven. Maar vooruit, hier is ie dan toch. Laat wel de couscous weg uit het originele recept. Dat kan prima want de tajine is behoorlijk vullend. Verder heb ik wat extra feta toegevoegd omdat dat een lekker ‘zoutje’ aan het gerecht geeft.

Neem een grote, oranje pompoen, boen deze schoon en snijd in parten. Verhit boter in een pan en fruit hier in 3 in ringen gesneden rode ui en 2 tenen fijngesneden knoflook in. Voeg de stukken pompoen, 2 theelepels ras el hanout en 6 eetlepels rozijnen toe en bak mee. Voeg 400 ml water toe en laat even sudderen. Voeg na 10 minuten een blik kikkererwten toe en laat dan nog 10 minuten stoven. Rooster een eetlepel sesamzaad in een koekenpan. Schep de tajine in diepe borden en bestrooi met sesam, koriander en blokjes fetakaas.

 

Reacties