Mosterd-knolselderijsoep en waldorfsalade

2013-04-28

Wat een fijn weekend was dit! Het begon al op vrijdag, de dag waar ik al jaren naartoe geleefd heb…. Ik heb namelijk mijn rijbewijs gehaald! Voor de mensen die mij niet kennen: dat is best een ding, aangezien ik al bijna 15 jaar geen 18 meer ben en 2 jaar lang rijles gehad heb. Dat hebben we vrijdag rustig gevierd met een bezorgpizza van Ciro. Nu lijkt  het alsof ik al mijn detox-principes meteen overboord gegooid heb, maar het valt mee. Bij Ciro maken ze gezonde pizza’s, met een volkorenbodem en veel verse groenten. Zaterdag zijn we uit eten gegaan . De keuze viel op restaurant Op de Tuin, waar ze heel lekker koken met biologische producten. En vandaag hebben we voor het eerst weer een tochtje met onze boot gemaakt. Het gevoel van een fikse wandeling in de buitenlucht terwijl je de hele tijd op je kont zit. Heerlijk! We sluiten af met een fris en licht avondhapje.

Voor de mosterdsoep snijd je 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze in olijfolie. Snijd een halve knolselderij in blokjes, voeg wat takjes tijm toe en bak mee. Maak 700 ml groentebouillon in een soeppan en schep daar het knolselderijmengsel bij. Laat nog even koken tot de knolselderij zacht is. Haal de pan dan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op laag vuur en schep er 3-4 eetlepels grove mosterd doorheen. Voeg wat room toe om de soep romiger te maken.

Voor een grote kom waldorfsalade snijd je een witte kool in dunne reepjes, 5 stengels bleekselderij in boogjes, een ongeschilde groene appel in dunne partjes en flink wat rode druiven door de helft. Meng alles doorelkaar. Maak een dressing van volle yoghurt, heldere honing, grove mosterd en het sap van een halve citroen. Schep de dressing door de salade. Maak af met gehakte walnoten, die het lekkerst zijn als je ze even knapperig maakt in de oven.

Reacties