Oosterse kip met koolsla

2013-07-07

Het heeft even geduurd, maar dit weekend was het toch echt zover: zomer! Boottochtjes, borrelen, buiten eten, het goede leven is weer begonnen. Dat dit goede leven ook een keerzijde heeft, daar kwam ik laatst ook achter. Het geval is, dat ik tijdens die gezellige buitenborrels altijd vergeet te eten. Daar ben ik niet de enige in. Het gezelschap waarin ik mij doorgaans bevind bedenkt steevast zo rond een uurtje of tien dat het verstandig zou zijn om iets tot ons te nemen dat niet vloeibaar is, om vervolgens te concluderen dat het daar eigenlijk al te laat voor is. Op dat punt heb ik meestal niet meer dan een paar handjes chips in obscure smaak achter de kiezen (patatje joppie of tomatenketchup).  Niet bepaald wat je noemt een voedzame maaltijd. Dit probeer ik de rest van het weekend dan maar te compenseren met gezond eten, zoals deze koolsalade met kip. Er zit gelukkig wel mayo in, anders zou de overgang te groot zijn. Geinspireerd op een recept uit de Allerhande.

Snijd 2 scharrelkipfilets (die zijn echt lekkerder dan plofkip) in blokjes. Maak een marinade van chilisaus, ketjap, gemberpoeder en kerrie, schep dit door de kip en laat eventjes staan. Snijd een Chinese kool in dunne reepjes, doe hetzelfde met een rode paprika en een rasp een winterwortel. Meng de rauwkost in een grote kom. Maak een sausje van 2 eetlepels mayonaise, een eetlepel ketjap, het sap van een limoen, een lepeltje tahin en gesneden bieslook. Meng de saus door de rauwkost en voeg een handje rozijntjes toe als je een zoetje lekker vindt. Bak de kipblokjes lekker bruin. Leg een bergje salade op een bord en schep de kipblokjes er boven op. Bestrooien met verse bieslook.

Reacties