Oosterse salade met garnalen

2013-07-10

Dit  mooie weer is funest voor Lekkerzonder. Niet alleen heb ik veel meer zin om na het eten buiten bootje te varen dan achter de laptop te kruipen. Ook wat ik dan eet valt dikwijls in de categorie ‘snel en gemakkelijk’.  En dat is meestal iets dat ik vaker maak en dus ook al op deze site staat. Niet zo heel erg interessant dus. Overigens maak ik wel altijd braaf een foto. Het is inmiddels een beetje een gewoonte geworden. Maar vandaag weer eens iets nieuws. Wel een variatie op een oude bekende, de Thaise salade. maar deze keer met garnalen. Die haal je gewoon in een grote zak uit de diepvries. Want het moet wel snel en gemakkelijk zijn natuurlijk…

Blancheer ongeveer 150 gram haricots verts beetgaar. Snijd ondertussen een komkommer in schuine plakjes. Verhit (sesam)olie in een wok en bak daarin de garnalen gaar. Haal ze uit de pan en doe de haricots verts, komkommer en  taugé bij. Wok ongeveer 2 minuutjes en doe dan de garnalen erbij. Maak een sausje van 2 eetlepels vissaus, 2 eetelepels sesamolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, het sap van een limoen, ringetjes rode peper en een stukje geraspte verse gember. Meng dit sausje door de groenten en garnalen. Laat even afkoelen en bestrooi voor het opdienen met cashewnoten.

Reacties