Parmaham met meloen

2013-08-09

Ham met meloen als voorgerecht, daar werd vroeger bij ons thuis een beetje lacherig over gedaan. Een typisch fantasieloos onderdeel van het 3-gangenmenu van Van der Valk (andere gangen: schnitzel en een dame blanche met heel veel slagroom), uit de tijd dat de kers nog op de appelmoes zat. Nog steeds vermijd ik deze combinatie als ik het ergens op kaart zie staan. Er zijn wel spannendere dingen om te proberen, denk ik dan en haal nuffig mijn neusje op. Maar goed, op een gegeven moment moet je voorzichtig loskomen van je opvoeding. En toegeven dat er niks mis is met ham en meloen.

Leg een flinke pluk biologische rucola (die smaak is echt veel intenser) op de borden en besprenkel met goede olijfolie extra vierge. Leg hierop dunne plakjes galia- of honingmeloen en plakken lekker zoute Parmaham. Maak af met geschaafde pecorino, drupjes balsamicoazijn en zwarte peper.

Reacties