Pompoensoep

2013-10-06

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn we met ons team op studiereis geweest naar Brussel. Wat een leuke stad! Nu helpt het dat ik hele gezellige collega’s heb, maar het is er sowieso goed toeven. Niet in de laatste plaats omdat dat het goed is van eten en drinken, zoals de Belgen zeggen.  En eten en drinken hebben we dan ook volop gedaan. Zondag ging het eetfestijn nog even door op de babyshower van een oud-huisgenootje. Ze werd verrast met een afternoon tea (nou ja, om 11.00 uur ‘s ochtends) bij Lof der Zotheid, een heerlijk tentje in Rotterdam Noord.  Het is het soort zaak dat ik zelf nog best een keer zou willen hebben. Alles is werkelijk even lekker en het ziet er nog leuk uit ook. Maar goed, ik bedacht dat het verstandig zou zijn om ‘s avonds wat lichts te eten. Het werd een zelfgemaakt pompoensoepje.

Hiervoor snipper je een uitje, snijd je een rode peper in kleine stukjes en hak je een stuk verse gember fijn. Fruit dit in de olijfolie. Ondertussen snijd je een flespompoen in blokken. Je hoeft deze niet te schillen, dat scheelt. Voeg de stukken pompoen toe aan de kruiden en bak alles tot de pompoen gaar en zacht is. Strooi er tot slot nog een snuf kerrie overheen. Doe het mengsel in de blender tot alles een zachte en gladde structuur heeft. Schenk er voorzichtig groente-of kippenbouillon bij, tot je soep de gewenste dikte heeft. Doe alles terug in een soeppan en roer goed door. Eventueel nog wat zout er doorheen doen. Schep in diepe borden en schenk er een beetje verse room overheen. Wij aten er ook nog een gevulde courgette bij. Hiervoor halveer je een courgette en hol je deze uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees en meng dit met een stukje zachte geitenkaas met honing en wat pompoenpitten. Schep dit mengsel in de courgette, strooi er nog wat pompoenpitten overheen en zet in de oven tot de courgette zacht en de geitenkaas warm is.

 

Reacties