Portobello’s met geitenkaas en gedroogde tomaatjes

2013-06-12

En weer een Ottolenghi-variatie vandaag! Portobello’s gevuld met geitenkaas. Het oorspronkelijke recept spreekt van taleggio, een zacht, pittig roodbacteriekaasje dat gemakkelijk smelt. Dat had ik niet in huis. Wat ik wel in huis had, was een groot stuk zachte geitenkaas dat al een week in de ijskast lekker voordelig (het kostte maar 2 euro) lag te zijn. Dus dat moest het maar worden. Het ‘geitenkaassmeerseltje’ waarmee je de paddestoelen vult, is overigens ook lekker op een broodje of toastje.

Maak de portobello’s schoon met keukenpapier, haal een stukje van de steel en leg ze met de hoed naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet 10 minuten in de oven. Ondertussen snijd je een stengel bleekselderij en een uitje in kleine stukjes. Zachtjes aanfruiten in een koekenpan en later een fijngesneden knoflookteentje en in stukjes gesneden semi-zongedroogde tomaatjes toevoegen. Nog even bakken en omscheppen. Laat het even afkoelen en doe er naar smaak dragon en fijngesneden verse basilicum bij. Vervolgens meng je de zachte geitenkaas er doorheen, tot alle groenten en kruiden goed verdeeld zijn. Vul de portobello’s met het mengsel, bestrooi met wat Parmezaanse kaas en zet nog 10 minuten in de oven. Bestrooi met nog wat verse basilicum en eet er een groene salade bij.

Reacties