Quinoa op Marokkaanse wijze

2013-01-26b

Afgelopen vrijdag hebben we genoten van de kookkunsten van Jaspers cuisine ouvert. Een restaurant bij ons in de buurt, waarvan de chef bij diverse sterrenrestaurants gewerkt heeft. En dat merk je. Een schilderachtige wildzwijnpate , spannende coquilles, boterzachte rundersukade, volle kazen, pure chocoladeparfait en goede wijn om het af te maken. Een aanrader als je wat te vieren hebt! Ik was overigens wel blij dat we maar vijf minuten naar huis hoefden te lopen…

Maar goed, zaterdag moesten we weer zelf aan de slag. In de supermarkt besloten we een keer quinoa te eten. Een graan, vergelijkbaar met couscous, maar dat je als rijst moet behandelen. Omdat ik toch de associatie met couscous bleef houden, heb ik er maar wat semi-Marokkaans van gemaakt.

Kook de quinoa volgens de verpakking. Ondertussen fruit je een uitje, doe je daar blokjes aubergine bij en wat ras el hanout. Dit is een Marokkaans kruidenmengsel dat je gewoon bij de super kunt kopen en eigenlijk alles lekkerder maakt. Even omscheppen en dan wat gegrillde paprika’s erbij die je in reepjes hebt gesneden. Handje rozijnen erbij en even laten stoven. Wij hebben er ook nog worstjes (rund of lam) doorheen gedaan, maar als je geen vlees eet kun je dit vervangen door blokjes harde schapenkaas. Schep de quinoa op een bedje van rucola, dan de saus eroverheen en aftoppen met verse munt.

Reacties