Quinoasalade met tonijn

2013-04-08

De vorige keer dat ik iets met quinoa maakte was het eerlijk gezegd geen succes. Maar goed, ik ben ook de rotste niet en geef het een tweede kans. Tegen heug en meug begon ik met koken, vrezend dat ik als nog eieren kon gaan bakken. Maar quinoa heeft zich verrassend genoeg gerevancheerd in de vorm van deze frisse en voedzame salade. Dit kan zomaar een klassieker worden…

Maak de quinoa klaar volgens de gebruikaanwijzing op het pak. Onder tussen snijd je een rode ui in dunne ringen en een halve gele paprika in kleine stukjes. Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit een halve komkommer en snijd deze in boogjes. Snijd verder wat zwarte olijven fijn en een stukje feta (van schapenmelk) in stukjes. Doe daar een blikje tonijn bij en wat fijngehakte koriander. Maak aan met wat extra vierge olijfolie  en citroensap. Meng in een grote kom de quinoa met het tonijnmengsel en draai er een flinke snuf zwarte peper overheen.

Reacties