Ratatouille met een worstje

2013-02-12

Misschien is het je opgevallen dat we best vaak worstjes eten. Dat komt omdat Jochem daar dol op is. Vraag niet waarom. Ik vind het eigenlijk wel gezellig, worstjes. Het woord alleen klinkt al leuk. Worstjes. Ze zijn er van varken, kip, rund en lam. Zelfs vegetarisch. Groot, klein, dik, dun.  En je kunt ze overal bij eten. Probeer maar.

Voor de ratatouille verhit je een scheut olijfolie in de wok. Daarin fruit je een gesnipperd uitje en een teen knoflook. Ondertussen snijd je een aubergine en een courgette in stevige stukken. Deze doe je erbij. Snijd wat artisjokharten (uit blik) in kwarten. Ook deze voeg je toe. Tot slot een blik tomatenblokjes en wat zwarte olijven. Laat even pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Ondertussen heb je je worstjes lekker bruin en sappig gebraden. Schep de ratatouille in diepe borden. Snijd de worstjes in schuine stukken en serveer met de ratatouille.

 

Reacties