Sperziebonensalade met granaatappelpitjes en geitenkaas

2013-04-10

Zo, ik ben alweer een tijdje onderweg met de detox en ik kan 1 ding zeggen: geitenkaas is mijn redding. Plakjes harde geitenkaas op een rijstewafel, geitenkaas met korst in de oven met een beetje biologische honing en pijnboompitten voor de zoete trek, en zachte geitenkaas door salades. Ik las dat Drew Barrymore tijdens haar zwangerschap een klein rood sikje kreeg. Het zou mij niet verbazen als ik aan het einde van de detox met een klein wit sikje opgescheept zit. Kan ik altijd nog bij het circus.

Voor deze frisse salade maak je lekker wat sperziebonen schoon. Kook ze beetgaar en zorg dat ze nog mooi groen zijn als je ze uit het water haalt. Haal de pitjes uit een granaatappel. Dit doe je door de granaatappel door de helft te snijden, de helft met de platte kant naar beneden in je handpalm vast te houden en er lekker met een pollepel op te slaan. De pitjes vallen er dan zo uit. Meng de sperziebonen met zachte geitenkaas en strooi de granaatappelpitjes erover heen. We doen er nog meer pitten in: pijnboompitten. Rooster ze in de koekenpan en strooi ook deze erover. Flinke snuf peper en klaar. Ik at er een stukje op de huid gebakken zalm bij.

Reacties