Spinaziesalade met dadels en geitenkaas

2013-01-012b

Vandaag hebben we een strandwandeling gemaakt van Bloemendaal naar Zandvoort. En weer terug. Dat moest beloond worden met gebakken mosselen! Thuis heb ik maar iets fris en lichts klaargemaakt. Het recept voor deze salade heb ik geleend van Yotam Ottolenghi. In het originele recept zitten een soort van croutons van pitabroodjes. Die heb ik vervangen door zachte geitenkaas.

Snijd een rode ui in dunne boogjes. Halveer de ontpitte dadels. Schep dit samen in een kommetje, doe er een eetlepel witte wijnazijn bij, wat zout en peper en laat even staan. Ondertussen scheur je de spinazie in kleinere stukjes, verbrokkel je een zacht geitenkaasje met honing en hak je een flinke hand amandelen. Maak de spinazie aan met wat olijfolie en citroensap. Voeg het dadel-ui mengsel en de geitenkaas toe en bestrooi tot slot met de amandelen.

 

Reacties