Spruitjes met appel en cranberries

2013-03-14

Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt om te koken. In mijn geval is dat als ik ‘s avonds gesport heb en alleen thuis eet. Als ik alleen zou wonen, zou ik of heel dik, of heel dun zijn denk ik. Kijkend naar de dingen die ik afgelopen week gegeten heb (een iniemini salade en een omelet met restjes) waarschijnlijk heel dun. Dus ik geef maar mijn  vriend de schuld dat dat niet het geval is, haha! Maar goed, dat soort avondeten vind ik niet echt ‘Lekkerzonder’-waardig, vandaar dat het even geduurd heeft voordat ik een nieuw bericht op het blog gezet heb. Vandaag eten we spruitjes. Volgens mij de meest gehate groente van Nederland. Maar combineer ze met wat zoets en ik wed dat je ze dan best te pruimen vindt!

Kook de spruitjes beetgaar. Ondertussen fruit je een uitje in de wok. Doe de beetgare spruitjes erbij en wok op hoog vuur.  Snijd een zoetzuur appeltje, zoals een Elstar, in blokjes. Voeg toe, samen met een flinke hand gedroogde cranberries en laat een beetje zacht worden. Strooi er verder wat peper en kerriepoeder overheen.  Tot slot doe je er wat geroosterde amandelen bij. Wat eigenlijk nog lekkerder is: halveer de beetgare spruitjes, leg ze op de bakplaat en rooster ze in de oven op 200 C. Daarna doe je ze weer in een wok en doe je de appel enzovoort erbij. Je kunt er bij eten wat je wilt. Wij aten het met een stukje vlees, maar ik kan me ook voorstellen dat een stuk gebakken brie er lekker bij is.

Reacties