Stoofpotje met cannellinibonen en tomaten met boerenkoolsalade

2015-01-05

Vanmorgen hoorde ik Roos Vonk op de radio. Roos is hoogleraar in de sociale psychologie en was ooit een van mijn inspiratiebronnen om psychologie te gaan studeren. Zij vertelt op een leuke manier over allerlei psychologische zaken waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Vandaag mocht ze iets vertellen over, jawel, goede voornemens. Het kwam er op neer dat als je gedrag wilt veranderen, je het eerst gewoon moet doen en daarna pas moet gaan nadenken. Wij zijn er namelijk heel goed in om allerlei excuses te bedenken, waardoor je je gedrag in elk geval vandaag niet zou hoeven te veranderen. Misschien morgen wel. Of volgende maand. Of volgend jaar… Gewoon doen dus, beginnen met sporten, stoppen met roken of beter voor jezelf zorgen.  De zin en het goede gevoel komen later wel.

Dit recept komt van de site  www.deliciouslyella.com. Ella is veganist en eet alleen dingen waar nooit een dier aan te pas gekomen is. Op Instagram zag ik haar foto’s al voorbij komen. Grote kommen vol zwarte bonen, bruine rijst en avocado. En boerenkool. Altijd boerenkool. Steevast vergezeld van teksten als ‘This is so yummy!’ Daar kon ik me dan weer niet zo veel bij voostellen en ze heeft me dan nog nooit weten te verleiden om een recept van haar uit te proberen. Maar vooruit, vandaag heb ik het gewoon gedaan. En weet je wat? ‘So yummy!’

Voor een supersnelle warme hap fruit je in een wok een gesnipperd uitje en twee teentjes knoflook. Voeg een in blokjes gesneden vleestomaat toe en laat even zacht worden. Voeg dan een blik tomatenstukjes toe, een half potje zongedroogde tomaatjes en een blik cannellinibonen. Beetje gedroogde chilivlokken, Provençaalse kruiden, zout en klaar. Lekker met een salade van kort aangebakken boerenkool, avocado, olijfolie, witte wijnazijn, pijnboompitjes en voor de niet veganisten onder ons wat stukjes zachte geitenkaas.

 

Reacties