Thaise biefstuksalade

2013-02-19

Vandaag doen we niet moeilijk. We halen gewoon een recept uit de nieuwste Allerhande en maken dat. Nu zou ik me er makkelijk vanaf kunnen maken en kunnen zeggen: ‘kijk zelf maar op bladzijde 56 en zoek ‘t uit’. Maar vriendelijk als ik ben voor iedereen die niet bij de Zaanse grootgrutter shopt en ook niet wijs kan uit de Appie-app: hier is het recept.

Kook 2 flinke handen peultjes tot ze niet meer rauw, maar nog wel knapperig zijn. Schil een komkommer en schaaf er met een kaasschaaf lange, dunnen linten van. Meng de peultjes en de komkommer met verse koriander naar smaak. Maak een dressing van het sap van 1 limoen, een eetlepel Japanse vissaus, 2 eetlepels sojasaus (ketjap), een lepeltje basterdsuiker, een fijngesneden rood pepertje en een fijngesneden rode ui. Schroei de biefstuk op hoog vuur in boter aan beide zijden dicht, zodat de buitenkant goed bruin is. Als je ‘m van binnen rood wilt hebben (vind ik ‘t lekkerst hierbij) haal je ‘m daarna meteen uit de pan en laat even rusten. Wil je ‘m medium, dan laat je je biefstuk nog zo’n 3-4 minuten per kant op laag vuur doorgaren. Snijd de biefstuk op de draad, dus dwars tegen de structuur in, in dunne plakken.  Leg de biefstuk op de groenten, giet de dressing erover en bestrooi met dry roasted pinda’s.

Reacties