Tonijn-kikkererwtenkoekjes met wortelsalade

2013-04-23

Ik dacht altijd dat wij thuis best netjes waren. Maar sinds vandaag weet ik beter. Vandaag hebben we namelijk voor het eerst een werkster over de vloer gehad. Een huisje van 65 vierkante meter, zo’n klus is dat toch niet, zou je zeggen. Dat heb je in twee uurtjes wel gekuist. Daar dacht Lucia anders over. Hoofdschuddend zei ze dat ze minstens drie uur nodig zou hebben.  Nu snap ik waarom. De gootsteen blonk na afloop zo hard dat je je gezicht erin kon zien en van de vloer kon je eten. Zo schoon had ik het nog niet meegemaakt.  Jammergenoeg is de keuken nu alweer vies. Ik heb namelijk tonijnkoekjes zitten bakken.

Voor 6 stuks neem je een blikje kikkererwten. Spoel de erwten af en doe samen met een uitje, een teen knoflook, een chilipepertje en een handje koriander in een keukenmachine en hak (niet te) fijn. Doe het mengsel in een grote kom, voeg een blikje tonijn, 2 twee eieren en wat limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en maak met natte handen 6 koekjes. Knijp eventueel vocht er goed uit. Bak de koekjes in een hapjespan en draai halverwege om. Let op, ze kunnen een beetje uit elkaar vallen. Ondertussen maak je een salade van geraspte wortel, plukjes veldsla, rozijnen en blokjes feta. Lekker met een dipje van (geiten)yoghurt met verse kruiden en knoflook!  Gepikt van BBC Goodfood.

Reacties