Varkensfilet met mangosalsa

2013-07-08

Dit mooie weer brengt een zekere druk met zich mee. Zo kun je je ineens verplicht voelen om naar buiten te gaan, ook al ben je moe en wil je het liefste diep in je bed kruipen en de lakens over je hoofd heen trekken. Vanavond bedachten we dat het leuk/gezellig/romantisch zou zijn om buiten in ons bootje te eten. Zo gezegd, zo gedaan. Maar we hadden er niet op gerekend dat a. de zon al weg was b. het best lastig is om je bord recht te houden met al die golven c. de wind alle dressing van je blaadje sla rechtstreeks op je witte rokje blaast. Je ziet, we zijn echt buitenmensen. Binnen een kwartier zaten we weer voor de tv. Met ons zomerse bordje met varkensfilet en mangosalsa.

Maak eerst de mangosalsa door een rode ui in flinterdunne halve ringen te snijden. Doe dit in een kommetje en voeg het sap van een limoen toe. Laat even staan zodat de ui een beetje zacht wordt. Ondertussen snijd je een mango in blokjes en snijd je een half rood chilipepertje in piepkleine blokjes. Meng dit met de ui en voeg lekker veel gehakte verse munt en koriander toe. Klaar is je salsa. Bak er een lekker sappig stukje varkensvlees bij en schep de salsa bij het serveren op het vlees. Lekker met een eenvoudige groene salade met een frisse mosterddressing.

Reacties