Visje met doperwtenpuree

2013-07-14

Weten jullie wat soms heel lekker is? Vies eten. Zoals macaroni met ham en kaas en de goedkoopste tomatenpuree die je kunt vinden. Of een broodje knakworst met mosterd, ketchup en mayo. Of vissticks met aardappelpuree en spinazie a la creme uit een pak. Aan het laatste deed dit gerecht me een beetje denken. Maar dan gezonder natuurlijk. Toch had ik een beetje datzelfde ‘lekker vieze’ gevoel. En dat is eigenlijk nog het allerfijnst: lekker vies en toch verantwoord. Kon dat nou ook maar met mac & cheese…

Bak een witvisje naar keuze in olijfolie. Maak een salade van worteljulienne, rozijntjes en walnoten en een beetje olie en azijn. Giet kokend water over een een pan met diepvrieserwtjes en laat ze ontdooien. Zet de staafmixer erop en maak er een pureetje van. Warm de puree nog even op. Serveer de vis met de salade en een bergje puree. Extra lekker met een flinke kneep citroensap over alles heen.

 

Reacties