Witlof met parmaham, Kernhem en notencrunch

2013-11-15

We kennen allemaal wel een versie van witlof met ham en kaas. Meestal is dat: struikje witlof, plakkie ham er omheen, plakkie kaas er omheen, op een laag aardappelpuree leggen, in de oven en klaar. Dit recept komt van de site van ZTRDG. Superlekker en ook zonder puree meer dan voldoende, want het is een nogal rijk gerecht.

Per persoon 2 struikjes witlof kort (5 minuten) koken. Snijd de struikje door de lengte doormidden, maar laat de onderkant heel. Snijd een stuk Kernhem-kaas in plakken, vul elk struikje witlof met een plak en wikkel er een plak Parmaham omheen. Leg in een ingevette ovenschaal.  In een keukenmachine hak je een hand amandelen, een hand hazelnoten, een teen knoflook en hand Parmezaanse kaas grof. Bestrooi de witlof met de notencrunch. Bestrooi met peper en zout en takjes tijm. Een paar klontjes boter er op en in de oven zetten tot de noten mooi bruin zijn.

Reacties