Witlofsalade met noten en roquefort

2013-06-11

Vandaag recept nummer 2 van Ottolenghi. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat Jochem tegenwoordig vaker kookt dan ik. Sinds hij voor zichzelf begonnen is, is hij vaak eerder thuis en is het eten al bijna klaar als ik er aan kom. Relaxed! Bij het maken van deze witlof salade moet je je handen beslist vuil maken, staat in het kookboek. Lekker knoeien! Officieel is het een voorgerecht, maar geloof me, met genereuze porties zoals wij ze hanteren is het ook prima geschikt als avondeten. De romige kaas, de knapperige lof en de warme, zoutige noten zullen zorgen dat je meer dan voldaan bent.

Meng 50 gram roquefort met een vork los in 150 gram creme fraiche, totdat je een gladde romige saus hebt. Rooster in een koekepan lekker wat pijnboompitten en walnoten in een beetje roomboter, wees vooral niet te zuinig. Haal van 2 struikjes witlof de bladeren los en haal ze door de roquefortcreme. Ze moeten van top tot teen bedekt zijn. Leg wat slamix (met bijvoorbeeld veldsla en rode sla) op een bord en leg de witlofbladeren erop. Bestrooi met de warme noten.

Reacties