Witvis met tomaat en boterbonen

2013-06-04

Er stond al een hele tijd een blik limabonen maar wat te staan in het keukenkastje. Daar moet je dan op een gegeven moment wat mee. Even googelen  leerde mij dat limabonen hetzelfde zijn als boterbonen. Dat klinkt dan weer minder exotisch, maar het verdubbelde de kansen op een geschikt recept. Ik vond het bij de kookrubriek van NRC Next. Ook fijn: binnen een kwartiertje ben je klaar.

Bestrooi stevige witvisfilets met zout en peper en bak ze in een koekepan. In een andere pan fruit je een uitje en een halve theelepel gedroogde chilivlokken.  Snijd een paar tomaten in stukjes en doe die erbij, samen met de rasp van een halve citroen. Laat even pruttelen en voeg daarna een bik gespoelde boter/limabonen toe. Goed warm maken. Roer er op het laatst een gulle hand fijngesneden peterselie doorheen. Verdeel het bonenmengsel over de borden en leg de vis erop. Serveer met een schijfje citroen.

Reacties