Wortel-linzensoep met paddenstoelen

2015-01-07

Dit soepje is lekker dik, warm, hartig, geurig en precies wat je nodig hebt om na een koude, drukke en rare dag weer thuis te komen en je rust te vinden.

Snijd ongeveer 500 gram winterwortel in schijfjes en pel 3 tenen knoflook. Leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en laat op 180 graden in ongeveer 20 minuten lekker zacht en zoet worden. Verhit in een koekenpan een theelepel mosterdzaad, komijn en kurkuma, net zolang tot de mosterdzaadjes gaan ‘poppen’. Doe de gare wortel en knoflook in een grote soeppan, samen met de kruiden en een blik linzen. Zet de staafmixer erop en maak er een mooie puree van. Voeg vervolgens een pakje kokosmelk en ongeveer 500 ml groentebouillon toe, tot je soep de gewenste dikte heeft.  Tot slot nog 2 theelepels harissa voor wat meer pit. Zet de pan op het vuur en laat goed warm worden. Ondertussen snijd je kastanjepaddenstoelen (zoveel als je wilt) in dunne plakjes. Bak deze in de pan waarin je ook het mosterdzaad gebakken hebt en strooi er nog wat peper en zout overheen. Schep de soep in diepe borden, doe er lekker wat paddenstoelen bij en bestrooi tot slot met gehakte koriander. Mmm!

Reacties