Zalm met geroosterde venkel

Gebakken zalm met geroosterde venkel

Een feest van geuren, kleuren en smaken. Het anijsachtige van de venkel doet het goed bij de zalm en bij een lekker wit wijntje!

Maak 2 venkelknollen schoon, verwijder de harde kern en snijd ze in achten.  Ook de roma tomaten en rode ui in parten snijden. Doe alles in een ovenschaal met een scheut olijfolie eroverheen en een paar knoflookteentjes, wat peper en zout. Plaats ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 C).  Als het lekker begint te ruiken en de venkel bruin begint te worden, is het klaar. Bak ondertussen de zalmfilets op de huid, zodat deze een knapperig korstje heeft maar de zalm van binnen nog lekker sappig is. Bestrooi met peterselie en citroenschil en serveer met de geroosterde groenten. Het is ook lekker om nog wat extra olijven bij de groenten te doen.

 

 

Reacties