Zalm met Martini-zuurkool en knolselderfrites

2013-02-24

Afgelopen week heb ik niet zo veel nieuwe receptjes op Lekkerzonder gezet. Ik heb veel gesport ‘s avonds (nou ja, niet overdrijven, 2 keer) en dan heb ik nooit zin om daarna nog uitgebreid te eten. Vrijdag aten we ons favoriete het-is-weekend maaltje: spareribs van de Appie in van die aluminium bakjes, met een lekker frisse salade erbij.  Officieel Lekkerzonder, want zonder frietjes of wat dan ook,  maar eigenlijk gewoon ordinair gemaksvoer natuurlijk. En omdat ik wel een voorbeeldige indruk wil maken, heb ik het niet op de site gezet. Vandaag heb ik maar weer eens mijn best gedaan en een beetje geexperimenteerd.

Voor de knolselderfrites snijd je een knolselderij door de helft en dan in plakken. Snijd die plakken dan weer in frites van gelijke grootte. Schep in een ovenschaal om met olijfolie, zeezout en verse rozemarijn. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 C, tot ze bruin en zacht zijn. Doe een zak biologische zuurkool in een pan en voeg een flinke scheut Martini toe en wat water. Kook in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg halverwege een in blokjes gesneden appel toe. Roer er voor het opdienen een lepel creme fraiche doorheen. Bak de zalm in een grillpan zonder olie. Eerst de kant van het vel, daarna de andere. Leg een bergje zuurkool op een bord en leg de zalm erop. Serveren met de knolselderfrites.

Reacties