Goedgevuld bananen’brood’ met havermout en gedroogde vruchten

2013-10-26

Gisteren ben ik bij de bioscoop gezwicht voor een zakje Autodrop. De zakjes lagen daar zo lief en onschuldig in een mandje, dat ik onmogelijk kon weigeren toen het meisje achter de kassa vroeg of ik voor een euro van deze aanbieding gebruik wilde maken. De ultieme impulsaankoop natuurlijk. Ik had niet eens zin in snoep. Bovendien had ik mezelf al een andere guilty pleasure gegund: Cherry cola. En daar zit al genoeg suiker in om een hele kleuterklas te laten stuiteren. Maar goed, toch ging het zakje Autodrop mee. Tijdens de film (Prisoners, een aanrader. Ik moest er vandaag nog steeds aan denken en dat gebeurt me niet vaak) heb ik tevreden op de dropdonders en de aarbeirode cadillacs zitten zuigen. Maar toen ik thuis kwam was ik me ineens een partij misselijk… Ik voelde me net een klein kind. Daarom besloot ik vandaag maar eens zelf verantwoorde zoetigheid te maken. Het resultaat: een zoet en vullend bananenbrood, op basis van banaan, pindakaas en havermout. Lekker om mee te ontbijten of om mee te nemen als snack.

In de keukenmachine pureer je 2 bananen. Meng dit (ook in de keukenmachine) met 1 flinke lepel pindakaas met stukjes noot en een lepel honing. Het moet een soort taai ‘deeg’ worden. In een grote kom doe je ongeveer 100 gram havermout, gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, dadels, pruimen, cranberries, rozijn) in kleine stukjes, noten naar keuze, lijnzaad, pompoenpitten, kokosrasp, you name it, alles wat je lekker vindt. Meng de droge ingredienten (havermout, noten en vruchten) met de natte (banaanmengsel). Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is. Wil je je bananenbrood steviger hebben, doe er dan nog wat havermout bij tot je de gewenste dikte hebt. Schep het mengsel in een ingevet cakeblik en maak alles netjes recht met de bolle kant van een lepel. Zet ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 C. Laat afkoelen en snijd je brood in dikke repen.

Reacties