Mexicaanse bonenpot

2013-04-09

De oplettende kijker ontdekt misschien dat er nog niet zo lang geleden ook iets met bonen op het menu stond. Toch is dit net weer een beetje anders, en detox-proof natuurlijk. Het blijft een van mijn favorieten. Ik heb altijd het gevoel dat ik weer een akker om kan ploegen als ik dit gegeten heb. Of languit op bank naar Huisje Boompje Barbie kijken natuurlijk. Dat is ook best inspannend.

Fruit een gesnipperd uitje in olijfolie. Snijd een vleestomaat in stukken en doe die erbij. Strooi er  wat kaneel (dit maakt het echt extra lekker) en cayennepeper bij en laat even sudderen. Voeg daarna een in stukjes gesneden paprika toe. Verder de inhoud van een blikje (biologische) kidneybonen, bruine bonen en mais in de pan kieperen en weer even goed warm laten worden. Schep in diepe borden en serveer met geraspte geitenkaas en zelfgemaakte guacamole van een geprakte avocado met citroensap en cayennepeper.

Reacties