Tofu uit de wok

2013-02-03

Mijn moeder bakt de allerlekkerste appeltaart van de hele wereld. Als ik mijn hele leven voortaan nog maar 1 ding zou mogen eten, zou het haar appeltaart zijn. Dus als ik bij mijn ouders ben en mijn moeder heeft taart gebakken, dan eet ik ervan alsof er geen morgen meer komt. Maar ja, morgen komt wel en dan heb ik meestal de behoefte om het qua eten eventjes wat rustiger aan te doen… Vandaar vandaag een licht receptje.

Snijd een blok tofu in stukken van 2×2 cm en bak deze in sesamolie tot de buitenkant goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd 2 rode uien grof en bak op hoog vuur. Voeg een in repen gesneden puntpaprika toe. Snijd een struik paksoi in repen en hou het witte en het groene gedeelte apart. Het wit bak je even mee. Doe er een schep Thaise currypasta bij en een scheut kokosmelk. Voeg het groen van de paksoi toe en laat slinken. Schep de groenten in een diep bord, leg de krokante tofu erop en bestrooi met verse koriander en eventueel wat cashewnoten.

 

 

Reacties